Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзии до Австралия

Австралия

Австралия
Полезно е да знаете

Население- Първите обитатели на Австралия били аборигените, които мигрирали там преди повече от 40 000 години от югоизточна Азия. Там може би е имало между половин и един милион аборигени по време на европейската колонизация; днес в Австралия живеят около 350 000.

Средна гъстота на населението е 2 човека на 1 кв/км.

Населението се състои от: 95% европейци, 4% азиатци и 1.5% аборигени.

География и природа- Австралия включва остров Тасмания, който е австралийски щат. Съседните страни на Австралия са Нова Зеландия на югоизток и Индонезия, Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор на север.

 

Природата на Австралия е уникална, благодарение на географската отдалеченост на континента от останалата част от света. Австралия се е отделила от "основната суша" толкова отдавна, че еволюцията на растенията и животните тук е протекла по различен начин и са се обособили уникални растения и животни. Само в Австралия, например, се срещат торбести бозайници. Характерна за континента е и липсата на хищни животни на сушата (с изключение на кучето динго, което се среща на малка част от територията на страна).

 

Най-известното австралийско животно, разбира се, е кенгуруто. Други местни животни са коалата, кучето динго, тасманийският дявол, гущерите "гоана" (вид варан), крокодили, богато разнообразие от змии, папагали, прилепи и т.н.

 

В крайбрежните води се срещат тигрови и бели акули, китове, огромни костенурки, медузи и т.н. Особено забележителен е и Големият бариерен риф, който се счита за най-големият жив организъм на планетата и е дълъг над 2000 км.

Транспорт - Австралийският континент разполага с голяма територия и малко население. Отдалечеността на стопанските центрове налага развитието на транспорта, като с най-голямо значение за земеделието са тръбопроводният, морският и железопътният, а за превоз на пътници — автомобилният.

Транспортната мрежа е най-развита в югоизточната част на страната. Особено важен е и въздушният транспорт, но е голям замърсител.

Визови изисквания

При пътуване за Австралия е необходимо да притежавате валиден паспорт минимум с шест месечна валидност след датата на влизане, и входна виза. От 27 октомври 2008 г. влезе в експлоатация новата визова система "eVisitor". Кандидатстването за краткосрочна виза става по интернет на електронни страница на Департамента по имиграция и гражданство на Австралия (www.immi.gov.au) без да се изпращат документи или паспорти до австралийско дипломатическо или консулско представителство и е бъде безплатно.

Електронните визи са предназначени за пътници от страните членки на ЕС, които биха искали да посетят Австралия като туристи или по работа за кратък период от време. Притежателите на такава виза имат право да посетят Австралия с цел туризъм или бизнес неограничен брой пъти за срок от 12 месеца, като при всяко влизане ще имат право на престой до 3 месеца.

При получаване на съгласие визата не се поставя в паспорта, като в този случай българският гражданин трябва само да представи паспорта си при влизане в Австралия.

Препоръчва се визата да се извади преди купуването на самолетен билет.

Има няколко вида визи: туристическа (до три месеца), краткосрочна бизнес виза (до три месеца), визи за временно пребиваване за спортисти, журналисти, филмови дейци, културна дейност, следване, ваканция и работа.

 

Без виза е практически невъзможно да се пътува за Австралия, защото визовият контрол започва още с качването на самолета и всички световни авиокомпании, обслужващи полети до Австралия, стриктно следят за това дали пътниците им са с изрядни документи. При констатирани пропуски отговорност носи авиокомпанията, превозила нередовен пътник, който незабавно бива връщан.

 

Посолство на Австралия

The Australian Embassy

First Secretary (Immigration)

Level 6, Thon Building

Corner Kifisias & Alexandras Ave

Ambelokipi

Athens 115 23

Greece

Пощенски адрес

Australian Embassy

P.O. Box 14070

Ambelokipi

Athens 115 10

 


Обща информация

Австралия  е шестата по големина държава в света и единствената, която заема цял континент. Тя е най-голямата страна в Австралазия. Австралия включва остров Тасмания, който е австралийски щат. Съседните страни на Австралия са Нова Зеландия на югоизток и Индонезия, Папуа Нова Гвинея и Източен Тимор на север. Името 'Австралия' идва от латинската фраза terra australis incognita (тера аустралис инкогнита), което значи непозната южна земя.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах