Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         

Екскурзии до Нидерландия

Нидерландия

Нидерландия
Полезно е да знаете

Обща информация

Кралство Нидерландия (на нидерландскиKoninkrijk der Nederlanden) или само Нидерландия (Nederland), наричана също Холандия, е държава, конституционна монархия, разположена основно в Северозападна Европа и включваща територии извън Европа (АрубаБонерКюрасаоСинт МартенСинт ЕустациусСаба).

Под името Нидерландия може да се разбира страната – само европейската част на държавата (която граничи на север и запад със Северно море, на юг с Белгия и на изток с Германия), докато с пълното име Кралство Нидерландия се обхваща цялата държава, тоест страната заедно с отвъдморските територии.

Нидерландия е сред най-гъсто населените и с най-ниска надморска височина страни в света. Известна е със своите дигивятърни мелницидървени обувкилалета и осезаема толерантност в обществото. Либералната ѝ политика често се споменава зад граница. Страната е домакин на Международния съд и други международни организации.

Както е записано в конституцията, официалната столица (hoofdstad) на Кралство Нидерландия е Амстердам, а Хага (Den Haag или 's-Gravenhage) е административната столица, където се намират правителството (regeringszetel), дворецът на монарха (residentie), както и повечето чуждестранни посолства. Най-големият град е Амстердам.


 Забележителности:
Консертгебау е концертна зала в Амстердам, Нидерландия.Смята се, че има изключително добра акустика - приемана е за една от най-добрите зали в света, наред със Симфони Хол в Бостън и Музикферайн във Виена.
Walibi World е един от най-големите увеселителни паркове в Нидерландия. Паркът се намира в Бидингсхьойзен, община Дронтен, провинция Флеволанд. През годините носи имената Flevohof, Walibi Flevo, Six Flags 'Holland.
NEMO е най-големият научен музей в Нидерландия, построен по проект на Ренцо Пиано. Разположен е в Амстердам източно от Централна гара и Морския музей.
„Амстердам АренА“ е стадион в Амстердам, Нидерландия, използван от АФК „Аякс“.Построен е във времето от 1993 до 1996. За да се построи, са били нужни 140 милиона евро.
Кралската галерия „Маурицхойс“ е малък художествен музей в Хага, Нидерландия.Съдържа малка, бляскава колекция от големите холандски майстори на 18 век. Отдавна е признат за един от най-хубавите малки музеи в света.
Кралския Дворец (Koninklijk Paleis), разположен в сърцето на града на площад Дам се счита за една от най-значимите културно-исторически забележтилелности на Амстердам от 17-ти век. Дворецът съдържа впечатляваща колекция мебели, скулптури, часовници и полилеи от 18-ти и 19-ти век. В днешни дни се ползва от кралица Беатрикс за официални церемонии
Кралския Музей (Rijksmuseum )– съхранява впечатляваща колекция, датираща от 15-ти до 19-ти век, включваща произведения на холандските майстори – Рембранд, Франс Халс, Вермеер
Музеят на Ван Гог (съдържа най-голямата колекция творби на майстора); Площадите Рембранд и Лидзе - център на нощният живот на града, заобиколени от кафенета, ресторанти, клубове, кина и магазини, тук можете да чуете автентична музика, а през лятото да се насладите на изпълненията на улични музиканти, жонгльори или гълтачи на огън, докато отпивате от питието си
Квартала на Червените фенери - част от духа на града, съществуващ вече 700 години от времето когато града става търговско пристанище и разположена там старата църква в готическо-ренесансов стил Oude Kerk.Има  възможност за разходка с лодка - очарователна и релаксираща през деня или омагосваща и романтична през нощта, когато осветени, каналите истински оживяват.
Вятърните мелници – една от емблените на Холандия, 8 са в сърцето на града като две от тях могат да бъдат разгледани и отвътре. 

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах