Почивка в Малта - островът на рицарите 8 дни-7 нощувки/Сезон 2024         ВЕЛИКДЕН В ШРИ ЛАНКА-ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА 03.05.2024 - 13.05.2024 г. 11 дни / 9 пълни нощувки + закуска веднага след пристигане и ранно настаняване на 04.05.2024 г. + вечеря, почивка и късно освобождаване на 12.05.2024 г         Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         

Екскурзии до Намибия

Намибия

Полезно е да знаете
Намибия е известна със своите диви животни. Богато разнообразие от пустинни слонове, делфини, леопарди, сурикати, лъвове и чак до китове. Намибия разполага и с три от най-големите национални парка в Африка и е дом на най-голямото стадо черни носорози в света. Проектът  „Save the Rhino“, където принц Хари е работил през 2015 година също се намира тук.
Обща информация

Националният парк Етоша в северна Намибия е по-голям от Уелс, а соленото езеро, което се откроява от пейзажа, може да се види от космоса. През по-голямата част от годината дивите животни се събират около водоемите, което ви осигурява почти гарантирани наблюдения. Застрашеният черен носорог, група лешояди, хиени, чакали, гепарди и най-великолепното трио от ревящи лъвове – една малка част от невероятните животни на които можете да станете свидетели отблизо.

Намибия е три пъти по-голяма от Великобритания, но има население малко над два милиона души. Племето Химба живее в северната част на Намибия. Хората от това племе са много красиви. Можете да наблюдавате как дамите разтриват върху тялото и косата си смес от животинска мазнина и червена охра, което смятат, че ги предпазва от слънцето.

Насочете се към Скелетния бряг - наречен така заради мъглата, породена от студената Бенгелова струя. Оцелелите корабокрушенци се приземяват на негостоприемен, сух бряг, за да оставят само скелетите си в пясъците. Това е мястото, където имате възможността да срещнете едно от най-големите зрелища на дивата природа.

По-надолу по крайбрежието се намира Свакопмунд, кръстен на реката, която периодично се влива в морето. Името на реката означава воняща дупка. Днес е елегантен морски курорт в немски стил. И тук и в столицата Виндхук ни напомнят за колониалното минало.

Намибия е мястото на първия геноцид на 20-ти век, но паметниците на някои от извършителите остават заедно с паметниците на онези, които са се жертвали в борбата за свобода. Това изглежда странно, но за намибийците  не е така. Те са се научили да прощават по отношение на минали спомени, за да продължат напред.

Отправете се към най-старата пустиня в света - Намиб, за да се сблъскате със змии и други същества, които живеят точно под повърхността. Изкачете зашеметяващите дюни в Sossusvlei и се сблъскайте със сюреалистичния пейзаж на мъртви дървета, които отказват да гният.

Намибия е прекрасна страна. Цените са много изгодни, разстоянията са големи, но удовлетворението си заслужава. Съчетанието от дивата природа, култура и история няма как да не ви зашемети. Хотелите са впечатляващи и качеството на храната, което произвеждат е невероятно. За всеки изискан посетител, Намибия ще се окаже празник.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах