Почивка в Малта - островът на рицарите 5 дни-4 нощувки/Сезон 2024         Априлска ваканция в Дубай 2024 с включени 7 вечери и 3 екскурзии + Beach club на Палмата 03.04 - 10.04.2024/7 нощ         УИКЕНД В МАЛТА 2024 - ГАРАНТИРАНО ЗАМИНАВАНЕ ВСЯКА СЕДМИЦА! 5 дни / 4 нощувки - самолетна почивка - гарантирано заминаване всяка седмица         

Екскурзии до Виетнам

Полезно е да знаете

 Визов режим Виетнам

 необходими документи за Виетнамска виза са 1 снимка паспортен формат, валиден паспорт с минимум 6 месеца от датата на връщане, резервация за самолетен билет и хотелско настаняване, и попълнен формуляр, който може да получите от нашия офис.

Цената на визата е 25 щатски долара за еднократно влизане във Виетнам и се издава в рамките на два работни дни.Моля да имате в предвид, че документи се приемат само в ден вторник и четвъртък от седмицата от 09:00 до 12:00 часа.

Климат- субекваториален, на север - тропичен

Средна месечна температура-север (15,28°С); юг (26,29°С)

 

Официален език- виетнамски

 

Столица- Ханой

 

Най-голям град -Хо Ши Мин

 

Валута- Виетнамски донг (VND)

 

Население- 83 535 576 души (2005)

 

Етнически състав -виети - 87,5%, мъонг - 1,3%, кхмери - 1,4%, мео-яо - 1,5%, тайски народи - 4,5%, китайци - 1,7%

 

Религия- будисти - 72,8%, римокатолици - 93,7%, протестанти - 6,3%, мюсюлмани - 0,1%, индуисти - 0,1%

 

Телефонен код +84

Internet TLD .vn

От София до Ханой

7 847 км

Обща информация

Виетнам се намира в Югоизточна Азия, разположен е в източния край на полуостров Индокитай и граничи с Китай, Лаос, Камбоджа и Южнокитайско море на изток.

Създаден е около 200 г. пр. Хр. и в днешно време е една от най - привлекателните туристически дестинации. Страната предоставя на своите посетители възможност да се запознаят с древната история, за която свидетелстват древните храмове и в същото време да си починат на някои от екзотичните острови с прекрасни плажове.

Прекарайте една незабравима почивка на едно от най-красивите места в света.

ВИЕТНАМ - Непроходими джунгли, речни делти, безкрайни плажни ивици, оризови полета и високи върхове. Всичко това ви очаква в екзотичната страна. Оказва се , че тази социалистическа република е обявена за най-сигурната и привлекателна страна за почивки през 2003 г.,а Халонг бей е признат от ЮНЕСКО през 1994 г. за световно природно богатство заради уникалния пейзаж. Реките са съществен фактор в живота на виетнамците. Не само защото благодарение на водата изкарват прехраната си с отглеждането на ориз. В страната има цели селища, разположени върху вода. Традиционното изкуство във Виетнам е театър на танцуващи върху водата марионетки.

Виетнам е единственото място в света, където се изповядва религията каоизъм. Символът й е окото, през което се стига до сърцето. Храмът на вярата е пъстър, във всички цветове на дъгата. Сградата е без прозорци, просторна и светла. Последователите на каоизма вярват в един Бог и приемат всички подобни религии, между които и християнската.

Почти като храм са и партизанските тунели Ку Ши. Строежът им започва по време на френската окупация, но дължината им тогава е 70 км. Разрастват се по време на Виетнамската война и достигат 200 км. Входовете са скрити под купчини с шума. Първоначално тунелите са тесни и през тях са можели да преминат само виетнамци. Заради туристите проходите сега са разширени. По време на войната американците, дръзнали да влязат в тях, често са се заклещвали и са били пронизвани от заложените като капани бамбукови колове. Тунелите са на три нива, до 15 м дълбочина. Имало е изградена вентилация, места за почивка, за събрания, за укриване и кухня със специални камери за отвеждане на дима далеч от тунела. В проходите дори е пригодена зала за операции с нужните инструменти и помещение за съвещания. Изходите са били многобройни, а планът на целия тунел е бил известен само на главнокомандващите. Туристите могат да опитат и типичната партизанска храна - чай и тапиока.

И още много интересни места.......

 

 

 

.

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах