Екскурзии до Мадагаскар

Полезно е да знаете

Обща информация

Мадагаскар е страна, разположена е западната част на Индийския океан на остров Мадагаскар и прилежащите му малки острови. На острова има разнообразни природните забележителности - находищата на скъпоценни и полу-скъпоценни камъни, гейзерите, водопади, красиви езера, образували се в кратерите на загасналите вулкани.
Столицата - Антананариво е най-големия град на острова - там могат да се видят развалините от двореца на кралица Рова и Музеят на Мелагасийската академия, където се организират много интересни зоологически и етнически изложби. Остров Носи Бохара или островът на жените, както още го наричат е едно от най-посещаваните туристически места на Мадагаскар.

Климат - тропичен, субекваториален
Средни температури - 0-26 градуса Сº
Официален език - малгашки и френски език
Столица - Антананариво
Най-голям град - Антананариво
Валута - Малгашко ариари (MGA)
Население - 18 040 341 души (2005)
Етнически състав - малгаши - 98,9%; други - 1,1%.
Религия – християни - 46,3%, мюсюлмани - 10,3%, местни традиционни вярвания и култове - 43,4%.
Часова зона UTC+3
Телефонен код + 261
Internet TLD .mg

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах