Рекорд на туристи в Ню Йорк

22 Декември 2011 г.
Ню Йорк е бил посетен тази година от рекордните 50,2 милиона туристи, съобщи кметът на града Майкъл Блумбърг, цитиран от Франс прес и БТА.

Чуждестранните туристи са били 20 процента от общия брой (ч10,1 милиона), а американците - 80 процента (40,1 милиона). Увеличението спрямо 2010 година е с 4 процента при чужденците и с 2,9 на сто при американците.

Блумбърг подчерта, че туристите са похарчили тази година в Ню Йорк около 32 милиарда долара и са допринесли за поддържането на 320 000 работни места в петте района на града.

До края на годината в Ню Йорк ще има 90 000 хотелски стаи, което е с 24 процента повече спрямо 2006 година. До 31 декември хотелските нощувки ще бъдат 27 милиона или с 4,5 на сто повече от миналата година.

Районът на Орландо във Флорида, където се намира Дисни уърлд, оспорва първенството на Ню Йорк като най-популярна дестинация с над 50 милиона туристи през 2010 година. В световната класация на най-посещаваните от туристи градове Ню Йорк се нарежда след Париж и Лондон.

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах