Карнавалът в Малта 2020 22.02 - 25.02.2020/3 нощ         Почивка в Малта през Юли 01 - 31.07.2020/3 и 7 нощ         3-ти Март 2020 в Пролом баня, Сърбия 29.02 - 03.03.2020/3 нощ         

Магистрала ”Тракия” е готова на 99,9%

04 Юли 2013 г.
Автомагистрала "Тракия" е завършена 99,9 на сто и до 15 юли, както е по договор, последният участък от автомагистралата ще бъде открит за движение.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ) Лазар Лазаров, цитиран от "Фокус".

"Ако комисията издаде Акт 16 и по-рано, няма и ден да отлагаме пускането й", коментира Лазаров.

Миналия месец той заяви, че магистрала "Тракия" най-вероятно ще бъде пусната на 5 юли.

„Нямаме притеснения и към 8 юли всички работи по магистралата трябва да бъдат приключени. Дали магистралата ще е пусната на 12 или 15 юли, зависи от държавно-приемателната комисия", добави Лазаров.

Шефът на АПИ каза още, че на всеки един от възлите ще бъдат сложени знаци, които да указват каква дистанция има до съответната бензиностанция.

На въпрос защо няма интерес за изграждане на частни обекти покрай магистралата Лазаров отговори, че са издадени разрешителни, но "за съжаление не се случва нищо".

Председателят на УС на АПИ посочи, че през юли ще бъдат пуснати за движение и отсечката Шумен-Белокопитово от АМ "Хемус", както и участъкът Долна Диканя-Дупница от АМ "Струма".

всички новини »

Отмяна на пътуване
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и други. За подробна информация се обърнете към нас!

Повече

ваучер за подарък
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах